miercuri, 23 iunie 2010

Monologul aberatiei

Hmm.. stiu .. nu am mai scris de muult timp.. din cauza examenului de bac.

Oare daca nu-l iau, dar oare de ce ma mai intreb? !

Sigur nu-l iau, habar nu am la istorie,oricat as invata, nu mi-a placut deloc! In generala adormeam in banca; cand incepea sa ne povesteasca Zamfir (tin sa precizez ca imi este foarte dor de scoala generala) la capacitate am dat la geografie, in liceu am intrat la sectia de actorie, credeam ca voi scapa de istorie, dar uite na belea, s-a gandit Androneasca (sau cum o cheama pe ministra) sa dam toti de la uman la istorie, ce legatura o avea actoria cu umanul si cu istoria nu stiu, asa se duce toata tara de rapa; toti dicteaza ce viseaza peste noapte, niciunul polician nu are inima si suflet. Toti sunt numai pe cont propriu, daia se inraieste lumea, daia apare invidia, ura.. in zilele de azi nu poti avea incredere in nimeni, oricate ti-ar demonstra tot va veni ziua cand te va dezamagi.

Stau si ma gandesc uneori, de ce omenirea nu se poate axa numai pe sentimente? De ce trebuie sa lupta mereu pentru obtine orice, si pentru o sticla de apa trebuie sa ne lupta ( lupta = munca ) ca sa-ti iei o sticla cu apa trebuie sa o platesti, dar de unde sa o platesti daca nu ai bani? Iar ca sa faci rost de bani trebuie sa apelezi ori la parinti ( sponsorii multor copii ) iar daca sponsorii numai au fonduri, trebuie sa muncesti. Si nu o sa te multumesti cu un salariu decent, vrei sa ai tot mai mult tot mai mult, asa ca pui mana pe o carte, te duci la scoala, apoi liceu, facultate, etc... doar ca sa ai diplome ( mai sunt si unele cazuri in care unii si-au ridicat palate si fara scoala,doar cu scoala vietii).. sa revenim la bani!

Banul .. ( am mai avut o postare despre bani ) el ne dicteaza tot! Datorita lui vietile noastre au ajuns marionete! Singurul scop in viata e sa ai bani, oricat te-ai da cu bostanul` de pereti si ai spune ca nu te intereseaza bani, minti ! Pentru ca nu poti avea viata fara bani! Bani dicteaza fiecare minut din viata omului, daca ai bani te poti distra, poti intemeia o familie... etc.

Dar hai sa jucam un joc ! Renunta la bani 2 zile ! Uita portofelul acasa ! Nu te poti deplasa nici 1 km, pentru ca esti invatat cu masina, sau cu ratb ( benzina/ bilet ) .. ti se face foame, mancare din frigider se duce .... te-ai gandit oare prieteni tai cat vor sta langa tine, tu neavand bani, ei vor sa se distreze, oare cum te poti deplasa pana la ei? Deja am dat-o in aberatii si pot sa mai continui mult!

Concluzia este ca trebuie sa invatam, sa avem un trai decent, putin sunt cei care au norocul sa traiasca bine fara studii !

Poate daca am mai gandii si cu sufletul, nu numai cu bostanul` am fi mai altfel, ar aparea dragostea ( de orice ) pasiunea, dorinta !

Dragi cititori, imi cer scuze daca v-am plictisit cu niste aberatii ! Dar asta simt sa spun si sa trag un semnal de alarma, ca viata este doar una si trebuie traita la maxim asa cum ne dorim, nu cum ne dicteaza altii ! Si sa invatam sa ne iubim aproapele, pentru ca si noi sa fim iubiti la randul nostru !